푸드세이버진공팩

강남 효성 헤링턴코트 HYOSUNG Harrington Court, Gangnam

페이지 정보

작성자 SAMOO Architect… 작성일20-11-11 00:00 조회2회 댓글0건

본문



강남 효성 헤링턴코트는 도시지만 전원의 환경 속에서 느리게 사는 삶 Slow-Life을 구현하는 강남 속의 특구 이미지를 구현하기 위해 고급화와 화려함 보다는 환경친화성, 내구성, 지속가능성을 강조한 프로젝트입니다. 대지는 나즈막한 산자락에 위치하며 기존 자연지형의 경사에 따라서 스텝형으로 전세대가 테라스, 조망, 동서측의 바람길, 자연채광 즉, 남향이 가능하도록 배치되었습니다 아이들이 차량으로부터 안전하고 외부환경이 쾌적한 단지조성을 위해 차량동선은 주출입구에서 바로 지하 주차장으로 진입하도록 하고, 지상은 각 세대의 테라스와 연계된 친환경 보행중심 공간으로 이루어졌습니다. 주민공동시설은 주출입구와 가까운 동 하부에, 부대복리시설은 중앙광장이 위치한 동 하부로 배치하여 주민들의 커뮤니티 증진을 도모했습니다.

Contrasting to the busy Gangnam area, the design scheme focused on providing a Contrasting to the busy Gangnam area, the design scheme focused on providing a sustainable solution utilizing the urban landscape of the site. Located on the base of a mountain ridge, all residential units were designed as terrace units along the slope with Southward orientation, maximizing natural lighting and ventilation. To provide a comfortable outdoor environment, all traffic routes were directed to the underground parking lot which is vertically separated, providing maximum safety and convenience for its residents. The communal facilities are placed on the lower part of a residential complex near the main entrance, and the community and service facilities are placed on lower floors close to the central plaza to encourage communication among neighbors.

#samoo, #architecture, #Residential, #Terracehouse

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.

Total 666건 1 페이지
게시물 검색
Copyright © www.dongjakmind.or.kr. All rights reserved.  Contact : help@oxmail.xyz